View a larger version رها ثابت، ساسان تقوا و هاله روحی، نوامبر ٢٠٠٧ بازداشت شدند، و صرفاً در ارتباط با باورهای خود و عمل به اعتقادات آئین بهائی، دوران محکومیت چهارسالۀ خود را در زندان بسر میبرند.

بهائیان زندانی در شیراز به نوجوانان و کودکان تهی‌دست کمک می‌کردند، نه «تبلیغ علیه نظام»

ژنو
۶  فوریه ٢٠٠٨ برابر با ١٧ بهمن ١٣٨۶
(سرويس خبرى جامعۀ جهانى بهائى)

جامعه بین‌المللی بهائی امروز اظهار داشت که اتهام ۵۴ بهائی به «تبلیغ علیه جمهوری اسلامی» از طرف دولت ایران که تقریباً دوسال پیش آنها را دستگیر کرد، اشتباه محض است.

درماه نوامبر، سه نفر از افراد آن گروه مجدداً دستگیر و به چهار سال زندان محکوم شدند.  حکم بقیۀ افراد، یکسال زندان تعلیقی گزارش شده است.

دیان علائی، نمایندۀ جامعۀ بین‌المللی بهائی در سازمان ملل متحد در ژنو، اظهار داشت: «بهائیانی که در ماه می ٢٠٠۶ دستگیر شدند به هیچ وجه اقدامی علیه دولت ننمودند، و صرفاً به هدف مساعدت به جوانان تهی‌دست در شهرِ شیراز، به فعالیت در طرحی انسان‌دوستانه همت گماشتند."

View a larger version جمعی ازمعلمین و کودکان درکلاسهای آموزشی سهل‌آباد، محله‌ای خارج از شیراز، ایران. این کلاسهای آموزشی در سال ٢٠٠۶ برابر با ١٣٨۵به دستور دولت تعطیل شد

وی گفت: «اتهامات ناروای دولت صرفاً تلاشی است برای سرکوبِ عموم ایرانیانِ بهائی و منحرف کردنِ انتقاد جامعۀ بین‌المللی از کارنامۀ حقوق بشرِ ایران.»

بر اساس گزارشات رسانه‌های خبری، نگرانی از وضع بهائیان زندانی در شیراز هفته گذشته شدّت بیشتری یافت، بعد از آنکه سخنگوی دولت ایران بهائیان را به «تبلیغ علیه جمهوری اسلامی» متهم نمود.  (هرچند بعضی از گزارش‌ها تعداد دستگیرشدگان را ۵۴ نفر اعلام کرده‌اند، منابع بهائی خاطرنشان ساخته‌اند که فقط ۵٣ نفر در ماهِ می ٢٠٠۶ دستگیرشدند.)

View a larger version کلاسهای آموزشی در سهل‌آباد، محله‌ای خارج از شیراز، ایران

چند روز پس از آنکه وزارت امور خارجۀ آمریکا و سازمان عفو بین‌الملل نگرانی خود را از این واقعیت ابراز کرد که سه نفر از بهائیانِ دستگیر شده در ماه نوامبر به نحوی عجولانه و به حکم چهار سال به زندان انداخته شده بودند، اتهامِ تبلیغ علیه نظام از طرف دولت ایران مطرح شد.

براساس گزارش آژانس خبری فرانسه، سخنگوی قوۀ قضائیۀ ایران، علی‌رضا جمشیدی، محکومیت سه نفر زندانی را تأئید کرد و در تاریخ ٢٩ ژانویه به خبرنگاران گفت که ۵١ نفر دیگر به یک سال زندان تعلیقی محکوم شدند، مشروط بر اینکه در کلاسهای سازمان تبلیغات اسلامی کشور حضور یابند.

دیان علائی گفت: «اخباری که از ایران به دست آمده، نمایانگر دولتی است که سخت درتلاش است تا عملِ زندانی کردن سه فرد بیگناه را که به تبلیغ آئین بهائی متهم شده‌اند، توجیه کند و این اتهام را، از دیدِ کج‌بین خود، معادل با «تبلیغ علیه نظام» جلوه دهد.»  وی اضافه کرد: «دلیل واضح‌تر بر این امر آن است که تصمیم دادگاه براین است که متهمین دیگر در کلاسهای بازآموزیِ (سازمان تبلیغات اسلامی) حضور یابند تا از این طریق به وضوح آنان را وادار نمایند که از باورهای دینی خود روگردان شوند.

View a larger version کلاسهای آموزشی در کتسبس، محله‌ای خارج از شیراز، ایران

«اگرچه نفس تبلیغِِ آئین بهائی به هیچ گونه نمی‌تواند جرم محسوب شود، چه‌که آزادیِ دین از حمایت و حراست قوانین بین‌المللی برخودار است، حقیقت امر این است که بهائیانی که تقریباً دو سال پیش در شیراز دستگیر شدند، اصلاً تعالیم بهائی را تبلیغ نمی‌کردند –  بلکه چندین طرح سواد‌آموزی و توان‌دهیِ جوانان را در نقاط مختلف شیراز و حومۀ آن آغاز کرده و در راستای آن مشغول به فعالیت بودند.

خانم علائی اضافه کرد: «علاوه براین، آن گروه در سال ٢٠٠۵ طرح مذکور را به شورای اسلامی شیراز معرفی نموده و متعاقباً برای ادامۀ فعالیت‌های خود، از کمیسیون فرهنگی مجوز قانونی دریافت کرده بود.»

خانم علائی همچنین در مورد اتهامات منعکس شده در مدارک دادگاه مبنی بر این که استفاده از کتابچۀ «نسائم تأئید» دلالت بر تبلیغ آئین بهائی دارد، اظهار نظر نموده و گفت که تمرکز این کتابچه آموزش مهارت‌های کلامی و اصول اخلاقی است.

View a larger version کلاسهای آموزشی در سهل‌آباد، محله‌ای خارج از شیراز، ایران

خانم علائی گفت: «واقعیت این است که کتابچۀ «نسائم تأئید» هیچ اشارۀ مستقیمی به آئین بهائی نمی‌نماید و دروس آن، بازتاب اصولی اخلاقی است که همۀ ادیان در آن مشترکند.»

خانم علائی اظهار داشت: «با توجه به بی‌اعتنائیِ مستمرِ دولت ایران در مقابل خواست‌های بین‌المللی برای آزادی بدون وقفۀ این سه زندانی، لازم است که جزئیات قضیه مطرح شود تا بدینوسیله همه چیز تحت بررسی مستقیم قرارگیرد.»  اسامی آن سه نفر عبارت است از: هاله روحی جهرمی، ٢٩ ساله؛ رها ثابت سروستانی، ٣٣ ساله؛ و ساسان تقوا، ٣٢ ساله.

جهت اطلاع بیشتر از شروع و توسعۀ طرح خدمات اجتماعی بهائیان شیراز به این پیوندها مراجعه فرمائید:
شرح‌ وقايع‌ بترتيب‌ زمانی

نمونه‌ای از درس‌های کتابچۀ «نسائم تأئید»

General Information
The Bahá'ís
The home page of the Bahá'í International Community Web site.
Bahá'í Topics
Concise summaries of Bahá'í history and belief, and information about the worldwide Bahá'í community.
The Life of Bahá’u’lláh
A photographic narrative about the life of the founder of the Bahá’í Faith.
Bahá’u’lláh
Writings of Bahá’u’lláh and a history of His life, His teachings, His station.
Reference
Bahá'í Reference Library
The Bahá'í sacred writings available online.
Bahá'í Statement Library
Statements issued by the United Nations office of the Bahá'í International Community.
Bahá'í Media Bank
Photographs available for downloading.
News
Bahá'í World News Service
News from around the globe.
One Country
The quarterly newsletter of the Bahá'í International Community, with in-depth features, book reviews and commentary.
Bahá'ís of Iran
News reports on the persecution of Bahá'ís by the government of Iran.
Bahá'ís of Egypt
Updates on human rights abuses suffered by Bahá'ís in Egypt.